De gezondheid van de natuur is belangrijk, maar we moeten ons nu focussen op de gezondheid van de mens. Met het sluiten van de musea en het verbod op bijeenkomsten met meer dan 100 mensen, kwam ook het symposium biodiversiteit: ‘Behoud het groene goud’ te vervallen. Maar niet voorgoed!
Het symposium zou op 19 maart plaatsvinden in Naturalis, het centrum voor biodiversiteit, met leuke en deskundige sprekers, o.l.v. de altijd kritische journalist en programmamaker Jort Kelder. Het doel tweeledig: uitkomsten delen van een bijzonder en succesvol project, dat in een klap het bestaansrecht en de meerwaarde van een Nationaal Park midden in de drukke Randstad heeft bewezen; het 5000-soortenjaar.
De strijd om ruimte
Het tweede doel is een logisch gevolg: met elkaar bespreken hoe we toekomstige generaties dieren, planten en mensen beter kunnen faciliteren om zo de leefomgeving te verbeteren en de achteruitgang in soorten te voorkomen. Hoe laten we bijenlinten uitgroeien tot robuuste ecologische verbindingen? Welke kijk op de openbare ruimte is er nodig om de natuurfunctie een betere positie te geven bij de inrichting van nieuwe gebieden? Hoe stoppen we de polarisering rond natuur?
Wordt vervolgd
Gezien het belang van het onderwerp en de warme reacties van deelnemers na het afzeggen, heeft het organiserend team 5000 soorten/NPHD gekozen voor uitstel en niet voor afstel. Een nieuwe datum wordt op een later moment gekozen.