9 augustus 2024

Nationaal Park Hollandse Duinen nodigt op zaterdag 24 augustus jong en oud uit voor een avontuur in het bijzondere duingebied Ganzenhoek tijdens de Rangerdag. Dit evenement georganiseerd door Staatsbosbeheer en Dunea is speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Tijdens de Rangerdag krijgen ze de kans om de ranger in zichzelf te ontdekken, terwijl ze de prachtige natuur van het gebied verkennen. 

Avontuur voor kinderen in de natuur 
Op deze dag kunnen gezinnen zelf op ontdekkingsreis gaan langs een 3 kilometer lange route. Onder begeleiding van boswachters van Staatsbosbeheer en Dunea voeren de deelnemers diverse opdrachten uit. Van het onderzoeken van waterbeestjes tot het speuren naar verschillende dierensoorten, er valt van alles te beleven en je leert dingen die een echte ranger moet weten. Bij iedere voltooide opdracht verdienen de kinderen een stempel op de speciale stempelkaart. En dat is niet alles – aan het einde van de ontdekkingstocht krijgen de jonge avonturiers een officieel Rangerdiploma om mee naar huis te nemen als bewijs van hun dappere prestaties.

Praktische informatie
De Rangerdag begint om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Gezinnen kunnen op zaterdag 24 augustus vanaf parkeerplaats ‘de Kuil’ aan de Wassenaarse Slag in Wassenaar van start gaan.
Natuurgebied de Ganzenhoek, gelegen in Nationaal Park Hollandse Duinen, staat bekend om zijn prachtige bossen en duinen. De route is ook met kinderwagens begaanbaar. Op de parkeerplaats is een toiletvoorziening aanwezig en op de route is er een watertappunt aanwezig, dus neem je eigen waterfles mee.

De locatie van de Rangerdag is uitstekend bereikbaar per fiets. De fietsen kunnen geparkeerd worden in de fietsenstalling nabij parkeerplaats ‘de Kuil’. Het evenement is gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

Belangrijke informatie:

  • Datum: 24 augustus 2024
  • Tijd: 10.00 uur – 15.00 uur
  • Locatie: Parkeerplaats ‘de Kuil’ aan de Wassenaarse Slag in Wassenaar
  • Afstand: 3 kilometer (buggyvriendelijk)
  • De hond mag aangelijnd mee
  • Kosten: Gratis toegang voor alle deelnemers

Ontdek de natuur samen met je kinderen 
De Rangerdag biedt niet alleen een dag vol avontuur, maar ook een unieke kans om samen met het gezin de natuur van dichtbij te beleven en te leren van ervaren boswachters. Mis deze geweldige kans niet om een onvergetelijke dag in de natuur door te brengen en je kinderen te laten ervaren hoe het is om een echte ranger te zijn!

Zet de Rangerdag op zaterdag 24 augustus in je agenda en kom naar de Ganzenhoek in Nationaal Park Hollandse Duinen. Het wordt een dag vol avontuur, ontdekking en plezier voor het hele gezin. Voor meer informatie, bezoek www.dunea.nl/rangerdag.

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht